Tinker Labs

Zašto Tinker Labs?


 • Zašto
  STEAM?

  STEAM je jedinstvena metoda koja spaja znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku.

 • Inovativna
  nastava

  Ovo je prva sveobuhvatna cjelogodišnja nastava ove vrste, istinski inspirirana temeljima STEAM-a.

 • Udžbenici

  Svaki je tečaj obogaćen sa četiri ili više udžbenika koji uključuju enciklopedijska znanja kao teoriju i aktivnosti.

 • Certificirani učitelji

  Svi naši učitelji certificirani su kako bi pomogli djeci učiti kroz iskustvo i podijeliti s njima radost otkrića

 • Jedinstveni materijal za nastavu

  Posebno dizajnirani materijali za nastavu, zanimljive brošure i pribor kako bismo našu nastavu učinili jedinstvenom.

 • Moderne učionice

  Naše učionice opremljene su sa svim alatima koji potiču dječje eksperimentalno razmišljanje i suradnju.

Trenutno na više od 100 lokacija diljem Europe!

 • 7 tečajeva
 • 10 djece po grupi
 • 40 lekcija po tečaju
 • 150 pokusa tijekom školske godine
 • 200 STEAM pojmova
 • zemalja
 • 4000+učenika u svim zemljama

Pošalji
nam poruku!
Prijava
za besplatni sat!

O nama

Naša priča započela je 2012. godine, kada su se naš osnivač i njegova supruga preselili iz New Yorka u Hrvatsku sa svojom trogodišnjom kćerkom kako bi pokrenuli franšizni posao. Nakon četiri godine uspješnog poslovanja i nekoliko godina planiranja i istraživanja, odlučili su kreirati vlastiti franšizni sustav kako bi popunili ogromnu tržišnu prazninu. U 2016. Tinker Labs otvorio je svoj prvi centar u Osijeku, Hrvatska.

Nakon nekoliko godina opsežnog istraživanja različitih globalnih obrazovnih sustava, primijetili su da postoji jedan zajednički čimbenik u svim institucionalnim kurikulumima: svi oni klasificiraju znanje u različite kategorije, koje se zatim podučavaju kao samostalni predmeti. Također se primijetilo kako bi prirodna sposobnost kod djece da propituju svijet oko sebe bila mnogo razvijenija u okruženju u kojem bi mogli slobodno istraživati ​​i postavljati pitanja o pojavama koje ih najviše zanimaju. Prepoznali smo važnost i nužnost pristupa odozdo prema gore (morate učiti matematiku i fiziku ako želite graditi most), ali također je važno graditi interes djeteta koji se može postići kroz njegovu urođenu znatiželju (mi ćemo dopustiti djetetu da izgradi pravi most i usput nauči koncepte matematike i fizike kroz pokušaje i pogreške). Imajući ovaj cilj na umu, osmišljen je niz programa koji služe kao metaforički most između prirodne privlačnosti djeteta za igrom i strukturiranih potreba tradicionalnih sustava učenja.

Tinker metodologija

Tinker Labs osmišljen je kako bi izvukao vaše dijete iz tradicionalne strukture učionice. Naglašavamo važnost učenja kroz pokušaje i pogreške, potičući pojedince da se uključe u proces istraživanja i rješavanja problema.

Suočeni s izazovom da obrazovni sustav još uvijek ne zadovoljava potrebe suvremenog obrazovanja, osmislili smo programe koji učenike uvode u svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

STEM i STEAM obrazovanje suvremeni su obrazovni izrazi koji obećavaju pomoć u podučavanju novih vještina potrebnih za suočavanje s izazovima budućnosti koja se mijenja. Ali što su STEM i STEAM i što nam mogu ponuditi?

STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) sastoji se od 4 polja i svih njihovih potkategorija. Međutim, vjerujemo da je uključivanje umjetnosti u STEM model ključno. Umjetnost je ključni element inovativnih procesa razmišljanja koji se holistički odvijaju u umu. S ove točke gledišta, djeca su rođeni geniji jer još nisu počeli dijeliti fenomene u zasebne discipline. Pa zašto odvajati sastavni dio (umjetničkog) doživljaja svijeta od pristupa učenju u kojemu je cilj pomicanje granica kreativnosti.

Igra koja postaje strast, a zatim i svrha!

IGRA: Otkriće
U Tinker Labsu igra nije samo aktivnost u slobodno vrijeme – ona je temelj učenja. Igra je bitan alat za istraživanje i eksperimentiranje s mladim umovima.

STRAST: Oslobađanje kreativnosti
Dok se učenici igraju i istražuju, vodimo ih da pronađu svoje prave strasti. U Tinker Labsu vjerujemo da svaki učenik ima jedinstvene talente i interese. Cilj je naše škole pomoći djeci da prepoznaju i njeguju te strasti.

SVRHA: Priprema za cjeloživotno putovanje
Tinker Labs nadilazi tradicionalno obrazovanje. Učenicima daje vještine, znanje i motivaciju da svoje strasti pretvore u cjeloživotne ciljeve.

Alan Mate Orlic

Osnivač i CEO Tinker Labsa

"Mislim da je jedna od mojih najvećih ambicija kao roditelja bila pokazati svojoj djeci mnoge moguće smjerove i omogućiti im da pronađu nešto oko čega su strastveni te pokušati postaviti temelje da mogu sami slijediti tu strast."